Partybabe o GRYMT imponerad av mig själv!!! :D

Satan i gatan vad jag imponerade på mig själv ikväll!! Varit ut o joggat just, första gången på 2 veckor då pga att jag fick ont i foten... o som jag orkade mkt alltså! Har ALDRIG orkat jogga så långt utan kortare"gåpauser", drygt FEM (5) ggr längre än förut!! Vete 17 vart jag fick energin från... eller det var nog pussarna från M som gjorde det ;)

Nåväl, blev ju ingen blogguppdatering igår som de uppmärksamma nog märkte :D Steg upp före 6, gick som vanligt inte så bra att sova så då steg jag upp o jobbade m pannbanden. Sen red jag båda hästarna, o jag kan ju säga att Prisseman denna gång var tittig o svamlig o verkade glömt bort detdär med att man alltid ska lyssna på o lyda sin matte :D Sen fortsatte jag m pannbanden, fick en hel del gjort där igår =) Sen var jag ut o fotade soffan o sånt jag tänkt försöka sälja, o så blev det en oplanerad krogsväng med "gänget". Riktigt trevligt var det =)

Idag skulle jag, Anki Jonas o Petter på kyrkmarknaden men ist for jag på en liten snabbdate med M, han åkte ju till Umeå på jobb ikväll så vi ville träffas innan =) sen mötte jag upp de andra på marknaden o köpte kryddor bara, det var ju för dem jag ville dit... sen kom de på att vi skulle till Fiskecampingen i Jävre o käka. Jag hade faktiskt aldrig varit där tidigare =) Riktigt mysigt o fint, o vädret var ju toppen så vi blev kvar där hela eftermiddagen, jag kom hem vid 6 ikväll... då blev det ut på en mystur med Elsa, efter att först ha fått massa kärlek av Homer i soffan :D O på det då joggingturen som jag är grymt nöjd med!! Men det känns i benen kan jag säga ;)

Och vad jag längtar tills nästa helg... dels för att jag ju då får SEMESTER, som den är efterlängtad, o så ska M sjösätta båten o så ska vi ut o mysa =) Hoppas hoppas det är finväder då oxå!

 

Bilder; partybabe, skål o Fiskecamping =)

 

 
 

Fredag =)

En rätt effektiv fredag blev det faktiskt =) Åkte ju då iväg till Ikea på morgonen o naturligtvis blir man ju borta några timmar fastän jag egentligen tyckte det gick fort :D Åkte vid 8 så var ju där ungefär när de öppnade o hemma strax före 3... Hursomhelst, jag bestämde mig idag att jag när jag flyttar till lägenheten ska köpa (förutom bokhyllor o div grejer som jag köpte idag) ny soffa, nytt rumsbord, TV, TV-bänk... ev nån hallmöbel... o några hyllor som jag glömde idag... samt att jag nog tyvärr åker på att köpa ny dator (laptop) snart oxå... så det är en hel del pengar som måste ut. Hm, vart jag då ska få dem från ;) Har jag tur kanske jag får nån krona för gamla soffgruppen iaf... o så ska jag även putsa upp o försöka sälja Elsas hoppsadel för nu har hon hoppat färdigt lillhästen =) Har ju div andra hästgrejer jag har ute på försäljning oxå men d går trögt sälja... hoppas Grans (el Piteå Rid o Körsällskap som de heter nu) anordnar en till hästloppis snart för den senaste de hade i våras fick jag ihop en fin slant på =))
Ja o så har jag sålt (iaf kommit överens m honom) min gamla avställda Opel till M för en femhundring :D
 
Sen så håller jag ju på m pannbandsbeställningar för fullt, en kvinna som tidigare beställt 4 st har nu beställt 5 st till... borde ju betyda att hon är rätt så nöjd med dem iaf! :D Känns toppen att få in lite pengar där oxå efter alla utgifter...
 
Nåväl. Ridit Elsa ikväll, jättehärligt väder... sen tömkörde jag Prisse o eftersom min fot kändes helt bra idag tog jag en promenad efter det... tänkte mjukstarta nu... men kunde inte hålla mig från att jogga lite litegrann oxå ;D Känns den bra nu efter detta så blir det en joggingtur på söndag =) Såg förresten en räv idag; såg jätteofta sådana förut när jag red men nu är det massor med år sen... men idag kom den travandes rakt mot mig på vägen men jag såg tydligen väldigt farlig ut så det blev snabb flykt när han såg mig =)
 
Ah på tal om utgifter förresten... jag har ju då dedär joggingskorna som jag måste köpa nu oxå när jag börjar komma igång igen, + att de borde ringa nu i veckan om hängsmycket jag lämnade in för att få ny ögla på det vilket ju skulle gå på otroliga 1700 kronor... jaja utgifter har man då så det räcker! :p
 
 

Prisse igång o Nytt rekord igen =)

Så var det då äntligen helg!! :D Som jag har längtat... o nu kan man verkligen säga att nedräkningen till semestern startat; 5 arbetsdagar kvar...
 
Inatt kikade John Blund faktiskt förbi tro det eller ej, sov riktigt hyfsat... men då är det ju en fördel om man kommer sig i säng före kl 23 när man stiger upp 4 :p Så jag ska flirta med honom ikväll oxå, tänkte locka med att sova sked så får vi se vad han säger!
 
Kusin Jeanette var förbi o hälsade på ikväll o så har jag ridit båda hästarna. Prisseman har som sagt stått nu i närmare 4 veckor, det blev en lång ofrivillig semester för hans del... tror faktiskt han tyckte det var kul att få komma ut o röra på sig igen. Väldigt pigg o glad men snäll =) Han är ju som oftast bekväm av sig o försöker komma undan arbete vanligtvis men jag tror faktiskt han känt sig bortglömd nu senaste veckorna, det har verkat så på honom. Så nu ska det bli kul att få komma igång med honom igen o hoppas hoppas att hans skador är över nu... har vart många olika saker nu sen i höstas så nu räcker det verkligen!!
 
Igår slog jag förresten nytt rekord igen, i antalet bloggbesökare! Trevligt :D
 
 
 

Bikinibabe o godaste gubben =)

Sådärja då var snart jobbveckan över... torsdagar är rätt tunga o fullt upp för mig men SEN är jag iaf ledig 3 dagar!! :D Hoppas på finväder så man får bättra på fräknarna lite :p Fick ju faktiskt göra det idag en stund; som vanligt blev det inte så mkt sova så for o började jobba riktigt tidigt o slutade alltså riktigt tidigt... hann med 2 timmar i solstolen innan det blev lite molnigt så då käkade jag middag o sen kom hovis o slog fast skorna på Prisseman. Däremot vet jag inte om de kommer sitta kvar för han har ju så dålig kvalla på fossingarna så de har gått sönder rätt mkt, o han ville ju inte verka honom nåt nu utan filade bara ner dem lite. Nåväl, återstår att se.
Sen hade jag tänkt ut o rida Elsa men jag var så grymt jäkla trött så orkade bara inte... gick o lade mig o vilade en liten stund ist... blev väl ca en kvarts sömn på den dryga timmen jag låg. Känns som att jag skulle behövt sova en vecka för att vakna ur denna dvala... får väl ägna helgen åt att göra mitt bästa för att sova helt enkelt... lät väl kul eller? :D
Möjligtvis att jag kan våga mig ut på nån joggingtur oxå till helgen, foten är bättre nu men iofs inte helt bra... får se om jag törs helt enkelt eller om jag är klok o väntar ett par dagar till =/
 
Har även ätit världens godaste jordgubbe idag; den allra första från egeninköpta jordgubbsplantorna.... MUMS sa jag då!! :D
 
Men nu ska jag fortsätta lite m pannbandsbeställningarna o sen måste jag kolla vad d egentligen är jag tänkte köpa på Ikeabesöket på fredag =)
 
Bilder; bikinibabe, finaste hästarna glada på betet o godaste gubben! :D
 
 

Ledig fredag = IKEA

Så då har halva jobbveckan gått :D Jag tog ledigt hela fredagen för att åka till Ikea. Hade ju bara tänkt ta ledigt nån timme men då kommer jag ju inte hem förrän på kvällen ju. Lördan vill jag inte offra för då går ju halva helgen bort... o tänk om det skulle vara bra väder tillochmed?? :D Sen så är jag ju grymt jäkla jobbless så en extra ledig dag såhär en vecka före semestern känns lixom helt okay :D Ev ska M följa med mig eller så följer morsan... man vill ju som inte fara själv... kusinen som jag brukar fara dit med var dit förra veckan med sitt jobb så hon ville inte.
 
Efter jobbet hade jag lite ärenden (haha tro det eller ej...) var bl a in på bolaget o ökade ut mitt "förråd" lite... skadar ju aldrig att vara förberedd inför sommaren ;)
Sen hann jag även med en träff med M :D
 
Ikväll har jag tömkört den grå, Elsa har vilat. Hovslagaren ringde ju igår o bad att få komma imorgon istället så nu hoppas jag att han kommer då... känns som att det verkligen börjar vara dags att få på honom pjucksen nu... då får han vila imorgon tänkte jag o sen rider jag lite torsdag var planen. Då är han inte riden på nästan 4 veckor så vi får väl se om det blir nåt bus =)
 
Nu ska jag fortsätta med mina pannbandsbeställningar en stund, så trött så ögonen går i kors för blev inte mkt sova inatt heller... snart måste jag se till att få nå sömntabletter om det fortsätter såhär. Men en liten stund ska jag nog orka =)
 
 

Beställningar o bikini

Gick inte så bra att sova inatt heller.. suck vad less jag är. Nåja, for o började jobba tidigare då det går ju bra måndagar iaf... o slutade då alltså tidigare. Var soligt o fint hela dagen så jag slängde mig i bikinin o intog solstolen o vad händer.... jo typ 5 min senare kommer massa stora moln o halvstorm. Jaha, bara gå in då...
En ridtur på Elsa oxå, o så skulle ju hovslagaren komma ikväll men ringde o frågade om vi kunde skjuta upp det till onsdag.
Har även fått några pannbandsbeställningar så gjort ett färdigt ikväll. 
Funderar på att ta ledigt nån timme på fredag o åka till Ikea, är ju några saker jag hade behövt till nya lägenheten men hade inte tänkt dit ännu egentligen men nu har de ju sommarrea så kanske kan löna sig att åka nu istället =)
Bilder; jag på jobb o pållarna på betet =)
 
 
 

Söndag

Så då var midsommar oxå över... hade det riktigt trevligt, synd bara att det inte var bättre väder. Regnade inte fredag men mulet o kallt utav tusan... lördag regnade det av bara den däremot, vi passade på att bada på äventyrsbadet under dagen. Kvällen blev en riktig slapparkväll...
Idag tömkörde jag Prisse på morgonkvisten o sen ut o red Elsa 1½ timme ca, bl a klättrade i ett sandtag. Mys =)
Morsan bjöd på gomiddag idag, hon har stått vid spisen hela jäkla dagen... Syrrans äldsta son o hans tjej, de bor i Sthlm, är i Piteå på besök så det var värsta middagen för deras skull o så fick jag vara med på ett hörn :D Faringlaserad fläskfile´, Prosciuttolindad kycklingfile´, hemgjord potstissallad + klyftpotatis, jäkligt gott var det. Synd bara att jag inte kan jogga bort det nu pga foten... :p
Nu ska jag åka till min kusin strax med presenter o gratta henne i efterskott. Skithärligt väder ikväll så funderar på om jag kanske ska våga mig på en liten promenad sen iaf eller om det blir döden för foten... nåja får se hur d känns.
 
 

Midsommar!! =)

Sitter o väntar på att M ska komma o hämta mig så tänkte hinna med ett snabbt blogginlägg...
Gick inte så bra sova inatt heller, vaknade 3 o gick inte somna om... var ut o red Elsa på morgonen o sen har jag fixat o trixat o grejat :D haha har packat grejer som att jag ska va borta en vecka typ...
Imorse var det jättemulet men sen har solen börjat titta fram mer o mer så hoppas verkligen att vi iaf får regnuppehåll idag o ikväll =))
Önskar alla mina söta bloggföljare en riktigt trevlig midsommar!
Bild på Elsa innan ridturen o så hur jag ser ut nu =)
 
 

Dagens goda gärning + ändrade planer

Imorse tänkte jag att det får gärna regna hela dagen idag, bara det inte regnar imorron :D O se då började det regna... så man kan väl alltid hoppas att allt kommer idag då! :p
Kom mig faktiskt iväg tidigare imorse oxå så det var ju skönt, får man ju sluta tidigare oxå... dessutom fick jag väldigt trevligt besök på jobbet ;) Var då den trevligaste trappstädningen jag gjort iaf :D
Nåväl, sen mina ärenden... fick då tag på massa jordgubbar så helgen är räddad!! :D
 
När jag kom hem for jag ut m Elsa på en ridtur i regnet, på hemvägen såg jag att en av de 3 hästarna i hagen vid vägen fastnat m grimman i hagen... haken hade fastnat i tråden så där satt han fast stackaren. Hoppade av Elsa o tog med henne över diket o hjälpte honom loss, men det var ju förstås upphetsade hästar som ville hälsa på varann o när jag fick loss honom hade han ju stått där ett tag o dragit så då låg ju tråden på marken, naturligtvis hade de ju bara smala stackars plaststolpar oxå o de 3 hästarna ville ju kliva över o följa med mig o Elsa... jag virade tråden några varv runt en stolpe så den iaf kom upp några dec från marken o bad dem stanna kvar där, lydigt gjorde de just detta.. :D sen red jag till dem som äger hästarna, som tur var var killen hemma o jag sa vad som hänt o att han borde ta av grimman (haken hade gått sönder så den gick inte stänga) o fixa staketet... han frågade vilken häst det var (som om det spelade nån roll?) o sa att han kunde gå dit... bra tyckte jag o red vidare... inget tack fick jag ens. Och det roliga är, att förra vintern när det var 30- ringde en tjej från byn o frågade om våra hästar smitit för det sprang 2 lösa i byn... det hade de inte men jag var ju som tvungen ta bilen o leta om jag såg några hästar... då var det just deras som rymt, han hade hunnit dit men fick inte fast dem så jag hjälpte honom att ta fast dem då oxå. Inget tack då heller... vissa är ju roliga. Jag hade ju varit SÅ grymt glad o tacksam för samma hjälp med mina hästar, men andra kan inte ens klämma fram ett litet tack. Nåja, är ju för hästarnas skull jag hjälper dem, inte för ägarnas...
 
Sen så blev det lite ändrade planer imorron oxå. Vi hade ju bokat en stuga men när M ringde o dubbelkollade idag så hade det blivit nåt galet o stugorna var slut... så han ringde till Pite havsbad ist o bokade en där. Hehe så vi blev kvar i Piteå iaf... många år sen jag firade midsommar på havsbadet. Men det är ju iaf 25-årsgräns nu så fjortisfylletiden är väl då förbi iaf... :D Hoppas då på finväder så man kan vara utomhus oxå, men är det nu regn så kan vi säkert ha trevligt i stugan oxå... o kanske på äventyrsbadet :D
 
 
 

Prisse frisk? Men inte jag...

Sådärja snart helg!! :D  Naturligtvis blev det ingen tidig kväll igår som jag hade tänkt... nåja. Sova kan man göra i graven... :p Gått bra jobba idag (trött blir jag ju inte förrän jag kommer hem :D), sen hade jag en massa ärenden som vanligt... var bl a in på Apoteket o köpte Voltaren, jag blir ju bara  sämre i foten. Springer ju omkring på den hela dagarna genom jobbet så... vad less jag är. Nu värker den ju även när jag inte ens går på den, plus att det har spridit sig =/ Men, om jag nu försöker att inte gå så jäkla mkt i helgen då får jag väl hoppas det blir bra.
På tal om fötter så klämde jag Prisseman m tången ikväll o nu tyckte jag inte han reagerade nåt... så min plan var väl nu att han får gå barfota över helgen o kanske tömköra honom ett par ggr o så försöka få hit hovis på måndag sen sätta igång honom lite lugnt.
Var ut på en mysig ridtur m Elsa oxå ikväll, men nog blir hon mer o mer snubblig lilla damen... hon har alltid varit snubblig men mer nu. Men är man 20 år så får man väl kanske vara d?
Nåja. Imorron jobb då, min längsta dag dessutom. Sen har jag ärenden, tro det eller ej :D haha men ska ju försöka få tag på nå jordgubbar o sånt jag inte ville köpa tidigare i veckan. Bara hålla tummarna, jordgubbar hör ju som till midsommar... 
 
 

Cykeltur i regn

Idag var det lite bättre fart på tanten :D Sovit hyfsat faktiskt så varit lite piggare idag... var o midsommarhandlade efter jobbet, oj var trevligt d ska bli ser verkligen fram emot helgen! =) endel saker ville jag ju dock inte handla idag så får hoppas det går få tag på på torsdag... som t ex jordgubbar... våra egna hinner nog tyvärr inte bli färdiga :p
Blev oxå att sola även idag... sen ut en liten sväng m Elsa o så på det en 55 min cykeltur (delvis i regn förstås...) för att spara på foten men den verkar fan inte gilla cykling heller? Åh vad störigt, är d verkligen meningen att jag bara ska sitta i soffan o plufsa ut eller? =(
Nu har jag iaf världens goaste Homer i knät o kikar på Hart of Dixie... tror jag ska försöka göra en tidig kväll oxå för lite trött är jag allt :D
 
Bilder; omogna gubbar, jag på jobb o jag redo för cykeltur =)
 
 

ZzzzzZZzzzzZZZzZZzzzzz...

Nej det blev inte mkt sova inatt heller... mellan 23.30-03 hade jag hunnit vakna 5-6 ggr o sen blev jag less då jag kände att jag ändå inte kunde somna om igen så jag steg upp där vid 3 o for o jobbade tidigare ist. Var inget trött under dagen så det gick helt okay o så slutade jag ju tidigare då oxå... var tvungen fara o lägga mig i solariet, det var ju nån som tyckte att jag skulle ha klänning på midsommar o med dethär vädret går det ju inte få nån färg utomhus så för att inte skrämma ihjäl stackaren måste jag ju fusksola ;) (blev nån dag förra veckan oxå)
Däremot blir jag ju aldrig så trött som när jag sätter mig i bilen, så även idag.... hem o käka lite middag o sen stöp jag i säng, men det värsta med att vila middag är ju att jag är som en levande död resten av kvällen sen o kan antagligen inte sova inatt heller... =/ Så jag måste motvilligt erkänna att idag blev en riktig slöardag... känns inte riktigt bra! Sätter mig nog o knåpar ihop ett pannband så har jag gjort nån nytta iaf :D Har även fått ett par beställningar på sådana o måste beställa fler stenar...
Hade ju tänkt fara o köpa joggingskor idag men orkade inte, har ändå så himla ont i foten att jag antar att jag måste skippa joggingen hela veckan för att bli bra... blir ju inte bättre av att gå på den hela dagarna heller =(
 
Ringde även veterinären för att rådfråga om hur jag ska göra med Prisse som fortfarande verkar öm i en hov... hon bad att få ringa Benka som tydligen är en väldigt bra hovslagare o be honom komma hit o kolla på honom men hon hade inte fått tag på honom men lämnat medd om att han skulle höra av sig till mig så jag får väl vänta o se då...
 
Bilder; tur att goskissarna håller mig sällskap när jag ligger vaken, de är sååå keliga sötnosarna... även bild på mig från igår + mig o Elsa igår
 
 
 

Trampa cykel

Denna dag började med strålande sol o helt molnfritt, så jag tänkte att jag "gör bort" hästarna på fm så kan jag slänga på mig bikinin o pressa i solstolen några timmar... började med att klämma Prisseman i hovarna med visitertången men han verkade FORTFARANDE reagera lite vä fram... =/ Tömkörde honom iaf litegrann o jag såg då absolut inget orent i steget iaf.. sen for jag ut på en mystur med fina Elsa. Dessvärre kom det rätt stora moln o störde, o precis när jag ridit klart kom det lite regn... blev inge bikini idag m a o.
Dessutom har jag ju skitont i foten så för att få röra nåt på mig (kan absolut inte jogga som den är nu o gå gör ju oxå ont..) dammade jag av min gamla cykel... hahah den är inte använd på typ 13 år kan jag säga... fick börja med att knipsa av låset för naturligtvis var den låst oxå... o vem vet var den nyckeln är efter alla dessa år?! :D Nåja en avspolning med vattenslangen, lite service sen trampade jag iväg till kusin Jeanette o grattade henne som fyllde år idag (29 eller hur var d nu..?) =) Fort blev jag ju påmind om att det finns bara en vind när man cyklar o det är motvind... :D men jag kan säga att på hemvägen trampade jag 6 minuter snabbare, trots mer uppför då.. fast mindre motvind ist =)
Efter en riktigt gomiddag tillagad av min kära mor, o en dusch senare tänkte jag att jag skulle få till nåt nytt kort på mig, det var ett tag sen jag fotade annat än stallbilder/joggingbilder haha.
Nåväl, nu renbädda sängen o hoppas jag kan sova inatt, natten till idag gick det inte så bra tyvärr...
 
 
 
 

Firmafest

Ingen blogguppdatering igår, jag hann fan inte... :D Hade ju då firmafest i Brändön i Luleå, började m att dela in oss i lag o hade lite tävlingar, mitt lag vann förstås ;) Sen käkade vi o drack o umgicks... jag drack inte så mkt, ist studerade man de andra som drack mer.. man får se o höra rätt mkt då kan jag säga! Inget jag nämner här dock... :D
 
Inte det minsta bakis idag då jag som sagt var rätt skötsam igår... gjorde lite lunch när jag kom hem, for sen ut på en ridtur m Elsa o sen hade Homer massa kärlek att ge mig, han tycker ju att matte är borta alldeles för mkt... sen ut på en joggingtur men dessvärre är jag inte bra i foten än =( Har iaf bestämt mig att på måndag ska jag in o köpa nya pjucks, hoppas bara att det finns några bra som jag ändå inte behöver ruinera mig på =/ Jag ska ju ha råd m midsommar oxå :D
Har även hunnit med att pyssla lite m pannbanden så riktigt effektiv trots dagen efter!
 
 
Min snygging har spanat in nåt
 
Elsa lite skeptisk, hon tror nog att jag tänkt tvinga ner henne nedför stupet ;)
 
Homergoooos! =)
 

Mera AJ!!

Landat i soffan för kvällen...
Gått hyfsat jobba men torsdagar är alltid stressiga... efter jobbet fick jag fördriva tiden på stan en timme för sen hade jag en snabb men mysig date med M när han slutade jobbet :D
Sen hem o slänga i sej nåt käk, betala lite räkningar o så kom kusin Jeanette hit så gick vi på en 1½ timmes rask promenad m hunden Sjunga. Så trevligt med sällskap för ovanlighets skull! =) Min fot är fortfarande ond så jag tänkte att det fick räcka m en promenad idag men den blev då värre bara av det... suck får nog vänta tills den blir helt bra innan jag ger mig ut nästa gång =( o så måste jag iväg o köpa dedär skorna som jag tänkt ett tag nu...
 
Fick faktiskt sova hyfsat inatt så jag tror jag kör på samma linje ikväll, försöker komma mig isäng före 22 för alarmet ringer ju 4.15 även imorron... Jobbar bara till 11 eftersom jag börjar tidigt o har jobbat in lite redan, SÅ skönt!! Dessvärre har de ju pratat om regn hela helgen, men man slipper iaf jobba... + att det händer endel trevliga saker ändå =)
 
Nu en dusch, lite TV-mys m Homer sen SOVA (förhoppningsvis) Kram!
 
 
 

Skäll o smärta

Nu har jag knappt sovit nåt på flera nätter så börjar va riktigt jäkla trött måste jag säga... ska försöka komma mig isäng före 22 ikväll o hoppas, HOPPAS att vändningen kommer nu o jag sover som en stock till 4.15 när klockan ringer!! ;)
Dessutom, hade ju inte ont i benen längre igår men däremot foten men joggade ju iaf, inget bättre i den idag kan jag ju säga. Så då fick jag lite "skäll" idag att när man inte är van ska man inte jogga mer än max varannan dag, just för att annars får man ont. Suck. Jag vill ju att det ska hända nåt =( Är ju så kul när man ser att det ger resultat. Nåja, får göra extra många sit-ups ist. Vill ju vara smal o fin till midsommardejten ;)
Så, idag ingen jogging alltså. Red Elsa efter jobbet, sen har jag väl inte gjort så mkt mer än duschat o käkat :D Tänkte kolla kvällens avsnitt av Chicago Fire på datorn ist för att kunna komma mig i säng tidigare... hm eller ja nu var det ju osett om jag gör det fördet men ska iaf försöka!
Nu ska jag natta hästarna o även klämma i Prisses hovar för å se om han regerar nåt... han har sprungit som en tok på betet idag (han har rätt mkt överskottsenergi nu!!) men jag har då inte sett nån orenhet så hoppas att han börjar vara okay nu... är han det ska jag kolla om hovslagaren har tid komma hit imorron o slå fast skorna, han har så dåliga hovar så de går sönder så mkt när han är barfota.... annars var det prat om att måla klubbstugan oxå imorron då det regnade när vi skulle göra det, får se hur det blir
 
 
 
 

Mjukglass

Dethär visade sig bli en riktigt trevlig dag ändå...
Jobbat som vanligt, sovit jävligt dåligt inatt oxå så har vart rätt trött men men. Lite ärenden efter jobbet, bl a köpa massa skavsårsplåster för jag har väldigt ont i de stora jag fick av nyskorna.. fy fasen... få se då, vad hände mer? Jojustdet, träffade en charmig kille som bjöd på mjukglass ;)
Har även hunnit med att göra ett pannband o så en joggingtur eftersom jag inte hade ont i benen idag, på med lite Compeed på skavsåren oxå så var man ju som ny ;)
 
Nåväl, nu har jag endel att fixa innan sängen, hoppas på lite sömn inatt så man orkar va som människa imorron... ska även jobba in fredagens trappor så jag får sluta tidigare på fredag. Hade väl tänkt hinna rida o sånt innan jag åker till Luleå
 
haha idag ville jag ta en söt bild m mig o Homer men katter är ju som de är... det ska bara kelas när DE vill, så han är en smula motstridig! ;) Sen en bild från dagens joggingtur oxå..
 
 
 
 

Ajaj

Aldrig blev det då helg, säger jag... :D haha nåja, måndag iaf avklarad. Sovit skitdåligt så har vart riktigt trött idag... dessutom hade jag ont i benen igår o ännu värre imorse så bestämde mig för att hoppa över joggingen någon dag... får se hur d känns imorron, kanske kan ta en promenad iaf. Men ännu värre är då mina skavsår, skorna jag haft när jag jobbat idag har skavt precis på dem så fastän jag haft plåster har det vart en pina... ajaj!
Lade mig o vilade en liten stund när jag kom hem, sen ridit Elsa... har ju vart regnigt o åska större delen av dagen men faktiskt uppehåll när jag red iaf. Sen pysslat m Prisseman o klämt m visitertång på hovarna, han verkade bara regera på en nu iaf...
Ja alltså ingen joggingtur idag då men har jobbat m pannband då ist, har inte så mkt tid för det numera :D
På tal om helg så har jag då ingen lust att fara på firmafest på fredag.. d fanns något annat jag hellre hade gjort... ;) men nu måste jag ju fara, de har ju bokat hotellrum o allt så. Nåja, kanske kan bli kul, vem vet...
 
Bilder, jag från morgonen o blöt Elsa som vill in från hagen... trött ser hon oxå ut :D
 
 

Helgen

Men sådär då var även denna helg över... de går så satans fort!! =(
Gårkvällen var väl inte sådär jättekul... väldigt lite folk på Farmen... många visste nog inte ens att d var premiär igår. Lyckades iaf tappa bort alla jag kände en lång stund där o då det är så stort var det inte det lättaste att hitta igen nån heller... o kallt som satan ute!!  På bussen träffade vi iaf några jättetrevliga söta tjejer som vi festade med.
 
Idag har jag varit TRÖTT, så trött... inte mått så himla dåligt men jävlat tröttast. Gick o käkade m kompisarna innan jag körde hem på em, sen gick jag o lade mig igen :D Orkade knappt ut på joggingrundan ikväll men tvingade mig ut iaf som tur var... men har blodiga skavsår av nya skorna jag köpte igår (lämnade ju tebax dem jag köpte i fredags o köpte ett annat par igår), hade dem bara när vi gick o käkade idag så gick väl 15-20 min m dem o hann bli blodig på den korta biten... kul =/
 
Nåväl, nu väntar en dusch o sängen... bilder från igår, hungriga hästar som väntar på kvällsmaten ikväll + en bild från joggingturen ikväll, dock inte på mig :D
 
 
 

Härliga lördag

Passar på att göra en snabb blogguppdatering nu eftersom jag inte kommer ha tid senare...
Fick bli en morgonjoggingtur idag, men kände fort att nog föredrar jag kvällstid..! =/ Förresten en positiv sak när jag joggar är ju att jag håller på tappa byxorna varje gång för att de börjar bli för stora, kul men jobbigt o dra upp dem hela tiden :D De flesta joggingbrallor jag har är samma storlek o modell men olika färger... får nog köpa några nya såna oxå så jag slipper tappa brallorna efter vägen! ;) Sen var jag tvungen lägga mig på soffan o dö lite o då blev jag överfallen av världens keligaste Homer :D
Nåja, sen blev d en dusch o lite käk o nu ska jag göra mig lite snygg för en shoppingtur m Anki, sen blir jag kvar där o så göra mig mkt snygg isf för kvällens festligheter :D Förfest blir nog hos Petter innan vi drar till Boden...
Fick förresten ett sms från syrran där hon undrade vilka jag skulle dit med o tyckte inte att jag kunde utelämna sånt från bloggen! :D Då passade jag på att skälla på henne, för senaste åren har jag varit hos dem o firat midsommar o grillat o sånt mys o tagit det lugnt, men i år åker de utomlands över midsommar så jag frågade hur hon kunde lämna lillsyrran i sticket sådär... skämmes ska hon!! ;)
Emma ville förresten rida Elsa idag o Prisse vilar ju pga fossingarna så pållarna klarar sig utan mig idag =)
 

Western Farm! =)

Phu, jamen sådärja då var det HELG igen!! =) Jobbade ju på fm men blev klar redan till kvart i 11, det var så lite folk som jobbade på "mina ställen" så det gick lite fortare... inte mig emot... sen var jag på stan o gjorde av med massa pengar igen =/ Köpte ett par snygga skor men måste lämna tebax dem för när jag gått i dem lite kände jag att de var för stora så jag började vricka fötterna, definitivt inget att dansa omkring i efter några vinglas alltså... de fanns inte i min storlek o vid första provningen kändes en storlek större riktigt bra men som sagt jag märkte snabbt att de tyvärr var för stora ändå... synd för de var så snygga =( Så köpte jag ett par jeans o var även in på Guldfynd m ett hängsmycke som jag vill få lagat... ett jättefint guldhjärta fyllt med Safirer som jag fick för 21 år sen (ja alltså när jag var rätt nyfödd... hrm, eller... ;)) men det har legat i en låda rätt många år för att öglan där kedjan ska gå genom nötts av... men jag gillar ju detdär hjärtat det är SÅ fint så jag tänkte jag skulle gå in o få det lagat. Höll på smälla av när hon kollade upp vad det skulle kosta.... 1700 spänn!! Ja, sjuttonhundra.... OMG, för att löda en liten jävla ögla?? Nåja... jag har ju ingen nytta av att ha det liggandes i en låda i 20 år till så jag lämnade in det iaf. Skulle dessutom ta ca 3 veckor! Bra service... eh
 
Ja o så var det ju soligt o fint väder så direkt jag kom hem kastade jag mig i bikinin men se då gick solen i moln minsann... blev inge solande idag alltså =(
En ridtur på lilla Elsa sen o efter det en joggingtur bland myggen... sataniperkele va myggjävlar det är!! Det gäller att inte stanna upp för då blir man uppäten! :p Senaste 3 kvällarna när jag joggat har jag flåsat så mkt att jag svalt myggor, ikväll höll jag dessutom på att svälja en fjäril! :D Nåja, nu när jag kom tebax från turen så unnade jag mig lite jordgubbar o... grädde.. måste ju ha lite grädde till... får göra extra många sit-ups ikväll ;)
 
Ja o imorron far jag in till stan på dagen o knallar runt m Anki, bl a lämna tebax dojjorna då o leta några andra... skulle även behövt nån ny partytop men finns ju inget fint i stan =/ Sen stannar jag kvar där för på kvällen är vi ett gäng som ska åka till Western farm, SÅ skoj det ska bli!! http://westernfarm.se/
O hoppas ju verkligen det blir fint väder... nu precis när jag kom hem från joggingturen började det regna här, bara det inte gör det imorron!!
Nästa helg ska jag förresten på firmafest i Luleå oxå... blir att bo på hotell då oxå, de hyr rum åt oss Pitebor eftersom vi alltid är i Luleå. Eller jag brukar inte ens fara på våra firmafester men denna gång ska jag faktiskt åka, så hoppas det blir kul då :p Mkt festande nu men vafan... det är ju sommar o man är singel så ;)
 
Bilder: Imorse på jobbet, på joggingturen + kvällens godis! :D
 

Världens bästa Petter :D

Sådärja, då var en jäkligt härlig nationaldag till ända! Lyckades faktiskt med att sova ut rätt bra imorse, o sen har jag vart ute sen kl 11... legat o pressat i nr 2 av de nya bikinisarna heela dagen, o på eftermiddan kom världens bästa Petter o fixade o trixade med min gamla trötta dator... han kan göra underverk minsann! :D Vi satt ute i solen tills strax efter halv 7 ikväll... sen har jag vart ut på min joggingrunda o så landat i soffan för lite gos med Homerkissen... bara en dusch nu då o lite TV för att varva ner sen e man klar för sängen :D Uppstigning 4.20 för jobb i ca 5 timmar, hoppas på lika härligt väder imorron förstås så man får lite sol på sig då oxå =) Fast tänkte på stan o leta några fina sommarpartypjucks oxå... har alldeles för lite sådana... helst ska man ju klara av att dansa i dem oxå några timmar utan att fötterna dör :D
Förresten vet inte om jag inbillade mig men kändes som att benen inte var riktigt lika tunga under turen ikväll, kanske var en engångskänsla men hoppas inte ;)
Såhär trevligt sällskap hade jag en stund under solningen =)
 
Världens bästa Petter fixar med min dator =)
 
O såhär underbart ser det ut där jag brukar springa på kvällarna...

Ledig!!

Jahaja onsdagkväll, o ledig imorron... fan va najs!! Ska verkligen försöka sova ut.. men det brukar ju gå sådär ;)
Idag jobbade jag in litegrann som jag eg ska göra på fredag för att få ännu kortare dag då... de flesta verkar ju tagit ledigt men inte jag =/ Nåja, jobbar bara 6-11 ca så det är ju skönt. Sen hade jag en massa ärenden... ridit ut Elsa när jag kom hem o sen en joggingtur. Jag tänkte på facebookstatusar man brukar se....; "11,7 km på lätta ben..."  Hm jag skulle mer få skriva typ "5,3 km på jävligt tunga ben" =/ Undrar när det ska börja gå lätt egentligen?? Nåja, jag kommer mig ju ut iaf fastän det tar emot, så nån gång blir det väl lättare förhoppningsvis :D Min arbetsledare sa förresten igår när jag träffade henne att hon tyckte jag blivit smalare. Nåja vet jag väl inte om jag tycker men d är väl bra om nån tycker sig se det iaf :D
Nu har jag fått min dagliga dos Homergos oxå så nu blir det hopp in i duschen sen ska jag hälsa på Håkan. Imorron hoppas jag på finväder förstås när man är ledig =)
 
Dagens bilder: Jag på jobbet imorse, jag o Elsa i stallet + hästarna i hagen när jag joggade förbi dem ikväll =)
 

Stackars Prisse

Stackars lilla Prissekillen har ont i fossingarna... =( Han var jättehalt några steg i lördags för att sen inte visat något... igår var han jättehalt igen o jag tänkte att nåt är ju galet, misstänkte hovarna eftersom hovslagaren var här torsdagkväll o det är alltså efter det han visat detta... o han har inte vart varm el svullen el nåt i benen. Ringde veterinären igårkväll för att rådfråga vad jag ska göra, hon misstänkte oxå att det var från hovslagaren men han har ingen feber el varm i hovarna eller nåt som de brukar ha om det är ngn hovböld som spökar tydligen... jag har som tur var ingen erfarenhet av sådana, ingen av mina hästar har nånsin haft det men jag vet att det är jättevanligt, o allvarligt. Nåväl, ringde hovslagaren imorse eftersom veterinären tyckte han skulle få gå barfota o vila ett tag. Så hovis har vart här ikväll o tagit av skorna o klämt med tång, o mkt riktigt så är han öm i alla hovarna men fortfarande inte varm... så förhoppningsvis är det bara lindrigt o snabbt övergående. Så nu är det barfotavila som gäller för stackars killen.
I övrigt så har jag varit som en zombie hela dagen... det är nog mitt fullspäckade schema senaste månaden o lägg till det på tok för lite sömn... kan säga att det var TUNGT att stiga upp imorse, kommer inte ihåg när det var så tungt sist... o jag har aldrig "vaknat" under dagen heller, hela dagen har jag gått som typ i dvala =/ Stöp i säng när jag kom hem o sov 2 timmar, men hade gärna sovit några timmar till... sen kan jag villigt erkänna att jag inte gjort ett förbannade skit ikväll! Hovis har ju då vart här o så har jag duschat, men sen tog det slut :D O nu tror jag fan det får bli sängen snart igen, är fortfarande trött... hoppas verkligen jag vaknat till liv imorron för dethär var inget roligt!
 

Noll kondis o svintohår...

Idag kan jag inte skryta med att ha gjort så jäkla mkt nytta efter jobbet tyvärr :D Skulle rida Prisse men dessvärre visade han sig vara halt så det blev inget av det... o morsan står för Elsas motion måndagar. Jag hade ju tänkt vila från joggingen idag men eftersom det inte blev ngn ridning o jag dessutom åt plättar till middag, flottigt värre, så var jag som tvungen ut på en tur iaf! :D Bild från det... dessvärre kan jag inte skylla dagens röda ansiktsfärg på solen eftersom den var osynlig ikväll men vafan, bjuder på att jag har noll kondis! ;)
Har även gjort ett pannband... men där tog dagens "nyttigheter" slut!
Ja o så är jag så irriterad, var ju in hos frissan en dag förra veckan o köpte hårspray, har ju som "mitt" Osis som jag haft i flera år, rätt dyrt men bra... provat nåt annat märke nån gång när de inte haft det hemma men inget jag gillat. Nu frågade expediten om jag inte ville prova en annan sort som hon tyckte var likvärdig m Osis men mkt billigare. Jaja tänkte jag o köpte det då... använde det igår men den flaskan åker då tillbaka kan jag säga! Usch o fy, allt hår klibbade ihop, jag ser typ ut som Svinto på skallen!! =/ Hon sa oxå att jag fick lämna tebax flaskan om jag ville o det måste jag, vägrar använda det nåtmer! Goldwell heter det, så ni vet om ni vill ha ett värdelöst hårspray! :D

Fullspäckad dag

Ännu en underbar dag är till ända.... så var det jobbdags imorgon igen. Blä! Nåja, har varit riktigt flitig även idag måste jag säga =) Började dagen med att rida ut en mil med kusin Jeanette. Det hade ju regnat inatt o imorse men vi hade tur att slippa regn under ridturen! Lika trevligt som vanligt med en massa surr förstås.
Sen var det egentligen planerat att måla klubbstugan på ryttarföreningen men eftersom vädret var ostadigt ställdes det in... rätt skönt för jag hade ingen som helst lust med det egentligen :D
Precis när vi kom tebax från vår ridtur började det regna litegrann men det var snabbt övergående sen har det inte regnat nåtmer... dags för lunch o jag gjorde en riktigt smarrig pastasås. Satte mig sen o med lite pannbandsjobb o så ringde grannen Helena o frågade om jag ville följa med på en tur med häst o vagn. Vi pratades vid häromveckan då hon precis köpt en jättefin ny vagn till kusen, o jag frågade om jag fick följa med nångång (är väl typ 25 år sen jag åkte häst o vagn), vilket hon kom ihåg idag när hon skulle ut så det var ju kul! Jättetrevligt o mysigt var det.
 
Sen precis när jag skulle ut på dagens joggingtur så kom solen fram igen, lite onödigt att den kom just då tyckte jag för det blev ju bara varmare o jobbigare ;) Det var rätt tungt idag... eller tyngre än vanligt, haha :D Imorgon får det nog bli en vilodag från det.
Sen har jag färgat håret, haft persedelvård (för dem som inte vet så är det när man rengör o oljar in hästarnas läderprylar som sadel, träns, grimmor osv osv) på bl a det nya tränset, usch så tråkigt jag hatar att ha persedelvård men det är ju ett nödvändigt ont! :D Hade även i ett svagt ögonblick inbillat mig att jag skulle hinna tvätta o städa bilen men... det får bli en annan dag!
Nu ikväll sitter jag o belönar mig med lite vattenmelon o druvor framför tv:n, så gott =) Har förstås även världens keligaste Homer här, han är mig trogen... ;)
 

Härlig lördag =)

Ännu en fullspäckad dag är till ända... men vilken härlig dag det varit! =) Började alltså med att åka till Kåge o kolla på hopptävling. Soligt o fint hela dagen o blåste alldeles lagomt ljumma vindar, superhärligt! Passade på att ta en joggingtur under sista pausen oxå för skulle ju inte hinna det sen så det passade ju bra... men varmt var det! Notera att på bilden jag tog då; den högröda ansiktsfärgen beror förstås på solen o inte den dåliga kondisen... ;)
Sedan hemfärd för att motionera båda djuren, sen hopp in i duschen o så fixa iordning allt för grillningen... haft en jättetrevlig kväll, fick blommor oxå av gästerna =) Tajmade det dessutom så bra så att efter vi ätit klart började det regna lite... behövs ju faktiskt regn nu efter allt finväder... får se om det regnar imorron, är meningen vi ska till ryttarföreningen o måla klubbstugan då men om det regnar får vi ju skjuta på det. Men först ska jag ut o rida m kusin Jeanette på morgonen iaf, vare sej det regnar eller inte. Vi är ju inte gjorda av socker... fast man kanske kan tro det ;) Vi får hoppas på finväder imorron oxå dock, inatt kan det ju få regna bara det klarnar upp sen så :D
Prisse har fått inviga det nya tränset jag råkades klicka hem åt honom häromveckan... som om han behövde ett nytt då... dessutom vill jag inte ha nosgrimman el pannbandet så dem ska jag sälja o så köpa en annan nosgrimma... pannband har jag ju lixom så det räcker o blir över :D
Nåja, det var en snabb uppdatering iaf, måste även tillägga att det är jättekul att så många följer min blogg!! =)
Kram / Nette
 

RSS 2.0